Aktualności

Obrazek dla aktualności
12.06.2018 | Nagrodziliśmy najlepszych dostawców mleka
Konkurs „Gospodarstwo Roku” to sztandarowa inicjatywa Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, która ma na celu wyróżnić najbardziej nowoczesne i najlepiej prosperujące gospodarstwa. Sukces naszej mleczarni nie byłby możliwy bez naszych dostawców, ten konkurs ma być więc ukłonem dla ich wieloletniej, efektywnej pracy – podkreśla Edward Bajko, Prezes Zarządu firmy.  
Obrazek dla aktualności
23.04.2018 | "Kronika sera" - konkurs dla klas I-VI
Zapraszamy uczniów klas I-VI z powiatów radzyńskiego i parczewskiego do udziału w konkursie. Zadaniem jest stworzenie kroniki, której tematem będzie: „Tradycje i historie serowarskie w powiecie Radzyńskim/Parczewskim na przestrzeni minionych 50 lat lub czasów wcześniejszych".
Obrazek dla aktualności
27.02.2018 | Nowe wyznaczniki parametrów mleka - wnioski po Konferencji
Podnoszenie świadomości wśród hodowców bydła i producentów mleka, analiza sytuacji gospodarstw oraz wymiana doświadczeń to główne cele konferencji Hodowców Bydła i Producentów Mleka, która skupiona była wokół myśli przewodniej „Przez Tradycję do Nowoczesności”.
Obrazek dla aktualności
26.01.2018 | Awaria w zakładzie w Chojnicach
W dniu 26 stycznia 2018 roku w należącym do Spółdzielczej Mleczarni Spomlek zakładzie w Chojnicach około godz. 7:50 nastąpił niewielki wyciek amoniaku z instalacji amoniakalnej. Awaria została bardzo szybko zdiagnozowana i zabezpieczona.
Obrazek dla aktualności
20.12.2017 | "Gotuj z Rodzinką pl"
- Sery to podstawa w naszej kuchni – powiedział podczas premiery książki „Gotuj z Rodzinką pl” Tomasz Karolak, odtwórca roli Ludwika w serialu „Rodzinka pl”. Książka z przepisami, która powstała przy współudziale Mleczarni Spomlek podzielona jest na 7 dni, codziennie inne potrawy, które mają urozmaicić rutyną dnia codziennego, przełamać monotonię i wzbogacić nasze dania.  
Obrazek dla aktualności
04.12.2017 |   Spomlek w kanale HoReCa
Branża HoReCa dla Spomleku to obszar niezwykle istotny, w którym firma widzi duży potencjał na poziomie produktów premium. W związku z tym mleczarnia podjęła szereg działań, w celu rozwoju tego sektora. Najważniejszym jest współpraca z Jarosławem Walczykiem, Prezesem Fundacji Szefów Kuchni.