WPC 80 smakowe

SM Spomlek jest jednym z pierwszych w Polsce producentów białek serwatkowych. Będąc producentem gwarantuje powtarzalną, najwyższą jakość swoich produktów. Mleczarnia stosuje najnowocześniejsza technologię osuszania serwatki, CFM (Cross-Flow Microfiltration), polegającą na mikrofiltracji w przepływie krzyżowym. Jest to najlepsza metoda otrzymywania koncentratów oraz izolatów białek serwatki, dzięki zastosowaniu obniżonych temperatur w trakcie procesu, co zabezpiecza struktury białek przed denaturacją, tym samym pozwala na zachowanie ich maksymalnej wartości biologicznej. 

Zalety białek prosto od producenta:

- Mleko pozyskujemy od rolników będących spółdzielcami Spomlek. Każdy dostawca objęty jest programem wsparcia żywieniowego i opieki weterynaryjnej, wspólnie ze Spomlek rolnicy pracują nad odpowiednimi parametrami mleka.

- Mleko używane do produkcji serów spełnia najwyższe wymogi pod kątem zawartości białek kazeinowych oraz innych parametrów optymalnych pod kątem jakości serów oraz izolatów i koncentratów białkowych.

- Selekcja płynnej serwatki dedykowanej odżywkom białkowych przebiega już na etapie produkcji sera.

- Jesteśmy odpowiedzialni za cały proces produkcyjny od produkcji mleka po proces osuszania, stąd gwarantujemy powtarzalność jakości produkcji.

Gwarancja jakości:

- Gwarantowana zawartość białka 80% poprzez standaryzację na poziomie minimum 81% w suchej masie.

- Wysoka koncentracja aminokwasów BCAA oraz EAA dzięki technologii CFM

- Wysoka rozpuszczalność i zwilżalność białek gwarantowana obniżoną temperaturą procesów ultra i mikrofiltracji w technologii CFM.

- Niski stopień pienienia się produktu w procesie łączenia z płynem.

- Doskonała przyswajalność białek nie poddanych działaniu wysokich temperatur w procesie osuszania.

- Brak laktozy, doskonałe dla osób z nietolerancją tego cukru.

- Bez dodatku cukru.