Salami z Chojnic ze znakiem „Jakość Tradycja”
Ser Salami produkowany w naszym oddziale w Chojnicach oznaczony jest znakiem „Jakość Tradycja” przyznawanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. To prestiżowe wyróżnienie dla produktów żywnościowych o wysokiej jakości i tradycyjnym charakterze, które posiadają unikalne cechy oraz są wytwarzane zgodnie z najwyższymi standardami produkcji.
Znak „Jakość Tradycja” wyróżnia produkt na półce, dając jednocześnie konsumentom pewność jego wysokiej jakości, która powstaje w oparciu o tradycyjne metody wytwarzania oraz wiedzę i wieloletnie doświadczenie serowarów. Znak ten świadczy o tym, że nasz ser Salami charakteryzuje się tradycyjnym składem, tradycyjną metodą wytwarzania, szczególną jakością wynikającą z ich tradycyjnego charakteru oraz odróżniającą ją od produktów należących do tej samej kategorii.
Ser Salami wyróżnia się delikatnym, łagodnym smakiem z mleczną nutą. Produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanego mleka pochodzącego od krów karmionych paszami bez GMO z gospodarstw położnych na Kaszubach i terenach Borów Tucholskich. Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Swoje znakomite walory smakowe zawdzięcza wykorzystaniu najlepszych receptur serowarskich, w tym wieloletniej tradycji leżakowania sera w odpowiednich warunkach. Doskonale sprawdza się jako składnik kanapek, dań zapiekanych oraz w postaci samodzielnej przekąski.