WPC 80 smakowe
SM Spomlek jest jednym z pierwszych w Polsce producentów białek serwatkowych. Będąc producentem gwarantuje powtarzalną, najwyższą jakość swoich produktów. Mleczarnia stosuje najnowocześniejsza technologię osuszania serwatki, CFM (Cross-Flow Microfiltration), polegającą na mikrofiltracji w przepływie krzyżowym. Jest to najlepsza metoda otrzymywania koncentratów oraz izolatów białek serwatki, dzięki zastosowaniu obniżonych temperatur w trakcie procesu, co zabezpiecza struktury białek przed denaturacją, tym samym pozwala na zachowanie ich maksymalnej wartości biologicznej.
Zalety białek prosto od producenta:
- Mleko pozyskujemy od rolników będących spółdzielcami Spomlek. Każdy dostawca objęty jest programem wsparcia żywieniowego i opieki weterynaryjnej, wspólnie ze Spomlek rolnicy pracują nad odpowiednimi parametrami mleka.
- Mleko używane do produkcji serów spełnia najwyższe wymogi pod kątem zawartości białek kazeinowych oraz innych parametrów optymalnych pod kątem jakości serów oraz izolatów i koncentratów białkowych.
- Selekcja płynnej serwatki dedykowanej odżywkom białkowych przebiega już na etapie produkcji sera.
- Jesteśmy odpowiedzialni za cały proces produkcyjny od produkcji mleka po proces osuszania, stąd gwarantujemy powtarzalność jakości produkcji.
Gwarancja jakości:
- Gwarantowana zawartość białka 80% poprzez standaryzację na poziomie minimum 81% w suchej masie.
- Wysoka koncentracja aminokwasów BCAA oraz EAA dzięki technologii CFM
- Wysoka rozpuszczalność i zwilżalność białek gwarantowana obniżoną temperaturą procesów ultra i mikrofiltracji w technologii CFM.
- Niski stopień pienienia się produktu w procesie łączenia z płynem.
- Doskonała przyswajalność białek nie poddanych działaniu wysokich temperatur w procesie osuszania.
- Brak laktozy, doskonałe dla osób z nietolerancją tego cukru.
- Bez dodatku cukru.